Обичан приживе, почитан и след кончината си. Дълги опашка от желаещи

...
Обичан приживе, почитан и след кончината си. Дълги опашка от желаещи
Коментари Харесай

Хиляди изпратиха Стефан Данаилов

Обичан приживе, уважаван и след кончината си. Дълги опашка от искащи да се простят с Ламбо се изви пред Народния спектакъл през вчерашния ден. От 11 часа, когато бе оповестено началото на поклонението, за последно довиждане дойдоха млади и остарели, известни и анонимни, политици и културни дейци, президенти и елементарни фенове, пазещи мемоари за артиста. 

Стефан Данаилов умря на 27 ноември във ВМА след дълготрайно боледуване. " Той беше с нас. И мисля, че ще остане до всеки един. Той е неповторимото нещо, което сме имали ние, тъй като го заслужаваме. Каза ми: " Не ме жалете, живял съм както би трябвало ". Щурчо, прелестен, надарен, ненагледен, той не е отговорен, че беше толкоз прелестен ", съобщи Татяна Лолова. Съпартийката на починалия Корнелия Нинова уточни, че в лицето на Стефан Данаилов са изгубили собствен нравствен лидер.

Актьорът Владимир Пенев разяснява, че има раздели, които не могат да се одобряват и тази е тъкмо такава. " Светъл дух, мощен дух, огромен артист, тъй като той беше правилен на специалността си. Професията ни е божествена. Това значи, че както Бог е истина и обич, Стефан беше истина и обич ", безапелационен е сътрудника му Стоян Алексиев.

Сред опечалените бяха и кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът Румен Радев, предшественикът му на " Дондуков " 2 Георги Първанов, министърът на културата Боил Банов и някогашните на този пост - Вежди Рашидов и Георги Йорданов, проф. Огнян Герджиков, футболният треньор Димитър Пенев, певицата Йорданка Христова и още доста, доста други. Поклонението продължи съвсем през целия ден.

В градинката пред театъра е подредена и изложбата „ Познатият чужд Стефан Данаилов “, която напомня част от огромните му функции. На едно от таблата са изписани думите му: „ Иска ми се хората да ме запомнят като Ламбо, българският актьор “.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР